<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://draft.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8164069436399351051\x26blogName\x3dFen%C3%B2mens+emergents\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://fenomensemergents.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dca\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://fenomensemergents.blogspot.com/\x26vt\x3d-4106074681537438256', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Fenòmens emergents

Extinció de llengües, vol d'estornells i embussos de tràfic

 

Publicació i geoposicionament automàtic de fotos a Flickr a través del mòbil

Ahir vaig comprovar al meu mòbil el que crec que serà habitual en pocs anys en tots els dispositius amb càmara i GPS integrat. Fer una foto des del mòbil o la càmara, pujar-la automàticament a Flickr i el que realment em sembla interessant, el geoposicionament automàtic, és a dir que es llegeix la posició del GPS i s'envien les coordenades. Quan mires la foto al Flickr te la situa en un mapa. Donat l'abaratiment progressiu dels xips GPS, cada vegada serà més habitual que tots els dispositius en portin per defecte, i les seves aplicacions l'aprofitin també per defecte.

Recordo fa un parell d'anys en una interessant xerrada del Pedro Jorge Romero haver vist ja una demostració. Llavors com ell mateix explicava, tot plegat encara era manual i molt farragós, havent d'introduïr les coordenades a mà. Ara tot just Blackberry ha publicat el Flickr Photo Uploader que ho permet fer tot de forma transparent i automatitzada.

Quan la majoria de les fotos publicades a Internet portin geoposicionament, podràs buscar en un cercador totes les fotos que s'hagin publicat a la xarxa a la comarca de les Garrigues el darrer cap de setmana, per exemple a través del geofeeds de Flickr, que són RSS que publiquen també les coordenades associades a la imatge. Ara és posible fer el mateix sense GPS amb una solució alternativa, utilitzant només la cerca pels tags, però el resultat deixa sovint força que desitjar, com explicaré més endavant.

Com publicar fotos geoposicionades a Flickr des de la Blackberry

1.Instal·lar-se el Flickr Photo Uploader, posant http://www.blackberry.com/flickrdownload al navegador de la Blackberry.
2.Fer la foto
3.Si disposes del sistema de mapes de la Blackberry, et pots saltar aquest pas. Si no, fes clic sobre el Google Maps per agafar la teva posició.
4.Fes clic sobre el programa, elegir la foto, a Location posar Where I am i enviar.
5.Et voilà, al cap d'una estona la veuràs publicada sobre el teu mapa de fotos a Flickr, com pots veure en aquest exemple de prova que realitzat en un interior, agafant les coordenades ja gravades a l'exterior.


Perquè les etiquetes són de vegades poc útils per a la cerca geogràfica

Com sabeu, gentilesa de comunitats de llocs web com Flickr és possible disposar de RSS de cerca d’imatges sobre la comarca de les Garrigues, donat que els seus usuaris tenen a bo etiquetar les fotografies sota paraules clau com Garrigues o Les Borges Blanques. L’augment d’imatges cercables per aquesta via ha esdevingut espectacular, el 2005 hi havia al voltant de 500 fotos i el 2006 ja disposaves pel cap baix de 1500. L'any 2008 tot apunta que superarem de llarg les 8000 fotografies. El problema és que es difícil garantir que una fotografia és de les Garrigues, ja que si algú etiqueta una imatge amb la paraula clau garrigues, aquesta paraula no és ni de bon tros inequívoca. Si algú te el cognom de Garrigues, o es tracta de les Garrigues franceses, doncs també ens apareixerà en la nostra cerca. L’ús de cerques més complexes, incloent operadors, i/o amb agrupacions per relevància i afinitat, potser podria ser relativament útil. Estem davant d’un problema clàssic dels tags, de les folksonomies.




 

per aquesta entrada

Deixa el teu comentari